Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 60 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csapott tk sütőpor
A zselés lekvárréteghez
- 200 g meggylekvár
- 10 g zselatin
- 30 ml víz
A bevonáshoz
- 180 g étcsoki
Lekváros piskótatallér
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 60 g cukor
- 100 g liszt
- 1 csapott tk sütőpor
A zselés lekvárréteghez
- 200 g meggylekvár
- 10 g zselatin
- 30 ml víz
A bevonáshoz
- 180 g étcsoki
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgájákat folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, majd lazán beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport és egy kanál segítségével, vagy nyomózsákból kb. csapott evőkanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapíros tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni majd levesszük őket a sütőpapírról.
Mikor már lehúzható a fóliáról, rásimítjuk a zselépöttyöket a piskóták tetejére. A csoki ⅔-át vízgőz fölött felolvasztjuk, levesszük az edényt a gőzről, belerakjuk a maradék csokit, elkeverjük, lelocsoljuk vele a zselés piskótakorongokat és megvárjuk amíg szilárddá dermed rajta a csoki.
Ha tetszett a lekváros piskótatallér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!