Hozzávalók
A piskótához
- 100 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 60 g puha vaj
- 100 g finomliszt
- 15 g holland kakaópor
- 4 g sütőpor
- 100 ml tej
A tejbegrízhez
- 60 g kristálycukor
- 2 ek holland kakaópor
- 600 ml tej
- 100 g búzadara
- 25 g vaj
A meggyraguhoz
- 300 g fagyasztott meggy
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk étkezési keményítő
A tálaláshoz
- 60 g NUTELLA®
Hozzávalók
A piskótához
- 100 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 60 g puha vaj
- 100 g finomliszt
- 15 g holland kakaópor
- 4 g sütőpor
- 100 ml tej
A tejbegrízhez
- 60 g kristálycukor
- 2 ek holland kakaópor
- 600 ml tej
- 100 g búzadara
- 25 g vaj
A meggyraguhoz
- 300 g fagyasztott meggy
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk étkezési keményítő
A tálaláshoz
- 60 g NUTELLA®
A lúdláb tejbegríz elkészítésének első lépése, hogy a piskóta hozzávalóit egy mikrózható keverőtálba tesszük. Habverővel csomómentesre dolgozzuk, és 900 watton 8 percig mikrózzuk. Kivesszük, és félretesszük.
A tejbegrízhez a cukrot és a kakaóport összekeverjük egy gyorsforralóban, majd felöntjük a tejjel, elkeverjük, és közepes lángon elkezdjük felforralni. Folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a búzadarát, és ha felforrt és besűrűsödött, beledobjuk a vajat is.
A meggyet egy gyorsforralóba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon elkezdjük főzni. Ha már levet engedett, egy kicsit kiöntünk belőle, ezt elkeverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a meggyraguba, és közepes lángon forralva besűrítjük.
Poharakba adagolunk a felkockázott piskótából, erre szedünk a tejbegrízből, majd jöhet a meggyragu, ismét a tejbegríz, végül egy újabb adag piskóta. A tetejére pedig NUTELLA®-t csorgatunk.
Ha tetszett lúdláb tejbegríz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!