A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
Az alaphoz
- 250 g finomliszt
- 140 g vaj
- 5 tk porcukor
- 2 ek hideg víz
A mákos töltelékhez
- 500 g natúr krémsajt
- 180 g darált mák
- 100 g kristálycukor
- 30 g olvasztott vaj
- 25 g keményítő
- 3 ek tejföl
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
A meggyes réteghez
- 300 g fagyasztott meggy
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 1 ek étkezési keményítő
A morzsához
- 100 g finomliszt
- 80 g kristálycukor
- 70 g vaj
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
Az alaphoz
- 250 g finomliszt
- 140 g vaj
- 5 tk porcukor
- 2 ek hideg víz
A mákos töltelékhez
- 500 g natúr krémsajt
- 180 g darált mák
- 100 g kristálycukor
- 30 g olvasztott vaj
- 25 g keményítő
- 3 ek tejföl
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
A meggyes réteghez
- 300 g fagyasztott meggy
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 1 ek étkezési keményítő
A morzsához
- 100 g finomliszt
- 80 g kristálycukor
- 70 g vaj
A mákos sajttorta elkészítéséhez először az alap hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk őket, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Az egyiket a tortaforma aljába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt elősütjük.
A mákos töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük egy nagy tálban.
A morzsa hozzávalóit is összekeverjük.
A meggyes raguhoz a meggyet és a cukrokat 10-15 percig főzzük, majd belekeverünk egy kis vízben előzőleg feloldott keményítőt, és besűrítjük a ragut.
A másik tésztát eközben szintén két részre osztjuk (így könnyebb lesz vele dolgozni), és két sütőpapír között mindkettőt hosszú téglalap alakúra nyújtjuk, 4-4,5 cm magasra és olyan hosszúra, hogy összeillesztve körbeérje a forma méretét.
Mikor elősült az alap, megvárjuk, amíg langyosra hűl a forma széle, majd ráillesztjük a szélekre a két tésztadarabot úgy, hogy a fedéseknél kicsit összenyomkodjuk őket. Beleöntjük a mákos tölteléket, majd rárakjuk a meggyragut, erre pedig jöhet a morzsa, végül 175 fokon 55-60 percig sütjük. Tálalás/szeletelés előtt legalább 3-4 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtjük.
- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + hűtés
- Sütési idő: 65–80 perc
Ha tetszett a mákos sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!