Hozzávalók
A piskótához:
- 340 g cukor
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 320 g liszt
- 100 g mandulaliszt (vagy finomra darált, blansírozott mandula)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 db tojásfehérje
A málnalekvárhoz:
- 250 g málna
- 100 g cukor
A málnakrémhez:
- 3 ek málnalekvár
- 250 g puha vaj
- 2-3 ek porcukor
- 300 g ALDI Milfina mascarpone
A csokikrémhez:
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 200 g ALDI Milfina mascarpone
Hozzávalók
A piskótához:
- 340 g cukor
- 230 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 ek vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 250 ml tej
- 320 g liszt
- 100 g mandulaliszt (vagy finomra darált, blansírozott mandula)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 db tojásfehérje
A málnalekvárhoz:
- 250 g málna
- 100 g cukor
A málnakrémhez:
- 3 ek málnalekvár
- 250 g puha vaj
- 2-3 ek porcukor
- 300 g ALDI Milfina mascarpone
A csokikrémhez:
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
- 200 g ALDI Milfina mascarpone
A piskótához a cukrot habosra keverjük a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, tejet és alaposan összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és mandulaliszttel. A tojásfehérjéket habbá verjük és a 2-3 lépésben, a lisztes keverékkel együtt, óvatosan a tésztához forgatjuk. 3 db 18 cm (használhatunk 2 db 24-cm-es formát is) átmérőjű formába osztjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótákat kivesszük a formákból és levágjuk egyenesre a tetejüket.
A málnát egy serpenyőben a cukorral együtt addig főzzük, hogy kicsit sűrűbb, homogén, lekvár sűrűségű velőt kapjunk, majd kihűtjük. A málnakrémhez habosra keverjük a porcukrot a vajjal és a málnalekvárral, végül hozzákeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét. A csokikrémhez leöntjük a darabokra tördelt étcsokit forró tejszínnel, homogénre keverjük és hűtőbe rakjuk. Mikor kihűlt, robotgéppel kihabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét. A tortalapokat félbevágjuk, megkenjük őket lekvárral, majd újra összecsukjuk őket.
Az első dupla lapra kenünk vastagon a málnakrémből, erre jön egy másik dupla lap, majd csokikrém, és a harmadik málnalekvárral összeragasztott tortalap. A maradék krémmel bekenjük a torta szélét, úgy, hogy összemosódjanak a felületek. Pár órára hűtőbe rakjuk a tortát, hogy összeérjenek az ízek és szépen szeletelhető legyen.
Tipp: Húsvét alkalmából díszíthetjük kisebb csokitojásokkal a tortát!