A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 290 g cukor
- 250 g vaj
- 6 db tojás
- 200 ml tej + 20 ml a kakaós részhez
- 360 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 12 g vaníliás cukor
- 20 g kakaópor
Márványos süti
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 290 g cukor
- 250 g vaj
- 6 db tojás
- 200 ml tej + 20 ml a kakaós részhez
- 360 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 12 g vaníliás cukor
- 20 g kakaópor
A márványos süti egy igazi klasszikus. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és tovább habosítjuk, végül mehet bele a 200 ml tej is. Közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, ezután a tojásos-vajas habhoz adjuk. Összekeverjük a tésztát, majd a felét egy másik tálba szedjük, és belekeverjük a kakaóport és a 20 ml tejet.
Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk felváltva a sima és a kakaós tésztákat, majd egy késsel picit átforgatjuk a tésztát, hogy márványos hatást érjen el a kétféle szín. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd hagyjuk a formában langyosra, végül egy rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 45-50 perc
- Összesen: 60-65 perc
- Hozzávalók egy klasszikus kenyérsütő formához
Ha tetszett a süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Márványos csodák a Street Kitchen oldaláról:
Frissítő ribizlis-citromos sajttorta
A legkrémesebb meggyes márványtorta