Hozzávalók
A tésztához
- 50 ml meleg tej
- 20 g élesztő
- 1 ek cukor
- 3 db tojássárgája
- 270 g liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
A töltelékhez
- 1 üveg meggybefőtt
A krémhez
- 150 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 500 g mascarpone
A tetejére
- 2 ek kókuszreszelék
Meggyes piramis szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 50 ml meleg tej
- 20 g élesztő
- 1 ek cukor
- 3 db tojássárgája
- 270 g liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
A töltelékhez
- 1 üveg meggybefőtt
A krémhez
- 150 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 500 g mascarpone
A tetejére
- 2 ek kókuszreszelék
A tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe rakjuk a tojássárgájákat, a puha vajat, beleöntjük az élesztős tejet és simára gyúrjuk a tésztát. Kinyújtjuk kb. 35×26 cm nagyságúra.
A szélesebb részénél kettévágjuk, a rövidebb oldal mentén pedig 5 részre, így kapunk 10 téglalapot. Mindegyik darab hosszabbik szélére rakosgatunk egymás mellé meggyszemeket és szorosan feltekerjük őket.
A rudakat sütőpapíros tepsire rakjuk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket. A megsült rudakat hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarponét, kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
4 db meggyes rudat összetapasztunk a krémmel, ezeket is megkenjük krémmel, és jön rá 3 rúd, majd 2, végül 1. A maradék krémmel befedjük az építményünket, megszórjuk kókuszreszelékkel és berakjuk pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe, utána pedig szeletekre vágjuk.