Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
szendvicshez
+

A churroshoz

55 g vaj
220 ml víz
125 g liszt
25 g holland kakaópor
2 ek cukor
1 csipet só
3 db tojás (L-es)

A szóráshoz

1 tk fahéj
5 ek kristálycukor

Az összeállításhoz

4 db gombóc vaníliafagyi
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megőrültünk: csokis churros fagyi szendvics

A spanyolok híres churrosa a legjobb dolog, ami egy égetett tésztával történhet. Ezt régóta tudjuk, de most emeltük a tétet és egy fagylalt szendvicset készítettünk a kedvenc churrosunkból - még mi magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyire király lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
szendvicshez
+

A churroshoz

55 g vaj
220 ml víz
125 g liszt
25 g holland kakaópor
2 ek cukor
1 csipet só
3 db tojás (L-es)

A szóráshoz

1 tk fahéj
5 ek kristálycukor

Az összeállításhoz

4 db gombóc vaníliafagyi
Bevásárlólistához adom

Egy edényben összeforraljuk a vajat a vízzel és a cukorral, majd beleszórjuk a liszttel elkevert kakaóport és 1-2 percig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat. A masszát csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és 8-9 egyforma méretű kis korongot nyomunk belőle, szilikonos sütőpapírra. Fagyasztóba rakjuk őket kb. fél órára, majd levesszük a sütőpapírról és forró olajban kisütjük őket. Fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk a megsült churroskorongokat és mikor kihűltek, kettesével összeragasztjuk őket 1 gombóc vaníliafagyival.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások