Hozzávalók
Az alaphoz:
- 420 g zabkeksz
- 150 g olvasztott vaj
A moussehoz:
- 700 g málna
- 100 g cukor
- 1 csomag vaniliás cukor (12 g)
- 10 g zselatin
- 1 db lime kifacsart leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 marék menta aprítva
- 450 ml tejszín
- 100 g mascarpone
- 50 g cukor
Mentás málnamousse szelet
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 420 g zabkeksz
- 150 g olvasztott vaj
A moussehoz:
- 700 g málna
- 100 g cukor
- 1 csomag vaniliás cukor (12 g)
- 10 g zselatin
- 1 db lime kifacsart leve
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 marék menta aprítva
- 450 ml tejszín
- 100 g mascarpone
- 50 g cukor
A zabkekszet aprítóban lezúzzuk, hozzákeverjük az olvasztott vajat és egy sütőpapíros tepsibe nyomkodjuk. A zselatint a lime kifacsart levébe szórjuk és félrerakjuk.
A málnát a cukorral és vaníliás cukorral kb. 5-8 percig főzzük, majd az egészet egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy ne kerüljön a krémbe mag. A még forró málnában feloldjuk a zselatint és félrerakjuk amíg langyosra hűl. A hideg tejszínt habbá verjük a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét, az apróra vágott mentát, citromhéjat, majd a zselatinos málnapürét is. Az egészet ráöntjük a zabkekszes alapra, friss málnával díszítjük és 4-6 órára hűtőbe rakjuk.