Hozzávalók
A tésztához
- 60 g méz
- 55 g cukor
- 70 ml tej
- 60 ml olaj
- 90 g liszt
- 2 db tojás
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 5 g sütőpor
A krémhez
- 330 g kókusztej (konzerv verzió)
- 400 ml hideg tejszín
- 80 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 7 g zselatin
A díszítéshez
- kókuszchips
- cukorgyöngyök
- kókuszreszelék
Mézeskalácsos kókuszmousse torta
Hozzávalók
A tésztához
- 60 g méz
- 55 g cukor
- 70 ml tej
- 60 ml olaj
- 90 g liszt
- 2 db tojás
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 5 g sütőpor
A krémhez
- 330 g kókusztej (konzerv verzió)
- 400 ml hideg tejszín
- 80 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 7 g zselatin
A díszítéshez
- kókuszchips
- cukorgyöngyök
- kókuszreszelék
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat és beleöntjük egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, majd visszarakjuk úgy a formába, hogy a forma és a tortalap széle közé egy kb. 5 cm magasságú sütőpapírból kivágott sávot rakunk. A kókusztejből pár evőkanállal kiveszünk, ebbe belekeverjük a zselatint.
A hideg tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukort, vaníliás cukrot, majd a kókusztejet. A zselatinos kókusztejet felmelegítjük, annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék, majd belekeverjük a kókusztejes, tejszínes habba.
A krémet ráöntjük a mézeskalácsos alapra és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára. A tetejét cukorgyöngyökkel, kókuszchipsszel és kókuszreszelékkel díszítjük.