Hozzávalók
Az alaphoz
- 200 g zabkeksz
- 80 g vaj
A krémhez
- 300 g mascarpone
- 150 g tejföl
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 tk étkezési keményítő
- 3 db tojás
- 100 g porcukor
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 5 - 6 ek porcukor
- pár csepp citromlé
- apróra tört keksz vagy mézeskalács
Hozzávalók
Az alaphoz
- 200 g zabkeksz
- 80 g vaj
A krémhez
- 300 g mascarpone
- 150 g tejföl
- 1 mk fahéj
- 1 mk gyömbér
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 1 tk étkezési keményítő
- 3 db tojás
- 100 g porcukor
A tetejére
- 1 db tojásfehérje
- 5 - 6 ek porcukor
- pár csepp citromlé
- apróra tört keksz vagy mézeskalács
A mézeskalácsos sajttorta elkészítéséhez a zabkekszet egy aprítóban lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra átkeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt elősütjük az alapot.
A krémhez a hozzávalókat egy tálba rakjuk és botmixerrel simára keverjük, majd ráöntjük az elősütött alapra. A forma szélét 1-2 réteg alufóliába csomagoljuk, belerakjuk egy magasabb falú sütőtálba vagy tepsibe, felöntjük vízzel a fólia feléig és 165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Mikor teljesen kihűlt, a tetejére a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a porcukrot. Végül mikor már szép fehér mázat kaptunk, hozzáadunk pár csepp citromlevet. A mázat a torta tetejére kenjük, megszórjuk apróra tört mézeskaláccsal vagy keksszel. Ezután 15-20 percet várunk, hogy a máz kissé megkössön és már szeletelhetjük is.
Ha tetszett a mézeskalácsos sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!