Hirdetés

Mézeskalácstorta

Hozzávalók

A tésztához

120 g méz
120 ml olaj
150 ml víz
2 tojás
110 g barna cukor
160 g liszt
1 csipet só
10 g sütőpor
1 mk szerecsendió
1 mk fahéj
1 mk gyömbér

A krémhez

230 g szobahőmérsékletű vaj
4 ek porcukor
300 g mascarpone
1 mk fahéj
30 ml brandy

A díszítéshez

mézeskalácsok
Hirdetés

Mézeskalácstorta

Óóó, a mézeskalács... Az örök klasszikus ami nélkül nem is karácsony a karácsony! Ha még sincs kedvetek szaggatni, de szeretnétek fűszeres illatot a lakásba, akkor ez a torta megoldás lehet a “problémára”. ;) Szegfűszeg-, fahéj- és gyömbérillat fogja bejárni a konyhát, de csak a tésztát kell összekeverni, semmi gyúrás-nyújtás-szaggatás trió nem lesz.
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához

120 g méz
120 ml olaj
150 ml víz
2 tojás
110 g barna cukor
160 g liszt
1 csipet só
10 g sütőpor
1 mk szerecsendió
1 mk fahéj
1 mk gyömbér

A krémhez

230 g szobahőmérsékletű vaj
4 ek porcukor
300 g mascarpone
1 mk fahéj
30 ml brandy

A díszítéshez

mézeskalácsok

A mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel. A masszát 3 db 18 cm átmérőjű formába öntjük ( használhatunk egy nagyobb formát is, ekkor ügyeljünk arra, hogy a sütési idő nőni fog) és 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

A vajat habosra keverjük a porcukorral, fahéjjal, majd hozzákeverjük a mascarponét és a brandy-t is. A krém kb. ⅔-át a rétegek közé kenjük, egymásra pakoljuk a lapokat, a maradék krémmel pedig körbekenjük a torta szélét. Csillagcsöves nyomózsákból kinyomjuk a maradék krémet, ezzel díszítjük a torta tetejét és rakunk még rá pár mézeskalácsot is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások