A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 115 g vaj
- 60 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 40 g méz
- 60 ml tej
- 200 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 130 ml habtejszín
- 70 g porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 120 g baracklekvár
- 50 g étcsoki
- 1 ek holland kakaópor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 115 g vaj
- 60 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 3 db tojás
- 40 g méz
- 60 ml tej
- 200 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 130 ml habtejszín
- 70 g porcukor
- 1 mk vaníliaaroma
Az összeállításhoz
- 120 g baracklekvár
- 50 g étcsoki
- 1 ek holland kakaópor
A mézeskrémes-cupcake első lépéseként a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a mézet, és robotgéppel jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, a sütőport, a sót, és simára dolgozzuk.
A tésztát egyenlően elosztjuk egy muffinkapszlikkal bélelt 12-es sütőformában, és 185 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 17-18 perc alatt készre sütjük.
Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet: ehhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a tejszínnel, majd mikor már szép selymes, stabil krémalapot kaptunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát.
A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük. A megsült és kihűlt muffinok tetejét levágjuk, az aljába belekenjük a baracklekvárt és visszarakjuk rá a tetejét. Rányomjuk a krémet, megszitáljuk kakaóporral és ráreszelünk az étcsokiból is.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 17-18 perc
Ha tetszett a mézeskrémes-cupcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!