Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- cukor
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 db vaníliarúd
- 300 g friss málna
Mini málnás mille feuille
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- cukor
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 1 db vaníliarúd
- 300 g friss málna
A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5,5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit. 165 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot. 190 fokos sütőben készre sütjük a korongokat, további kb. 10 perc alatt.
A mascarponét a vaníliarúd kikapart magjaival és a porcukorral stabil krémmé keverjük. A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét málnával, rányomunk egy másik korongot, amire kerül egy kevés krém, egy szem málna és egy leheletnyi porcukor!
Ha tetszett a mini málnás mille feuille receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!