Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 130 g liszt
- 20 g holland kakaópor
A krémhez
- 250 g mogyoróvaj
- 300 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 200 ml hideg tejszín
A díszítéshez
- 40 g olvasztott étcsoki
- porcukor
- 1 kis marék mogyoró
Mogyoróvajas piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 120 g cukor
- 130 g liszt
- 20 g holland kakaópor
A krémhez
- 250 g mogyoróvaj
- 300 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 200 ml hideg tejszín
A díszítéshez
- 40 g olvasztott étcsoki
- porcukor
- 1 kis marék mogyoró
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet a kakaóporral együtt átszitáljuk és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz. A masszát sütőpapíros tepsibe (kb.30×40-es) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Rárakunk egy másik sütőpapírt és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez a mogyoróvajat átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. A hideg tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mogyoróvajas krémbe. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, a tetejére csurgatjuk vékony sugárban az étcsokit és megszórjuk apróra vágott mogyoróval.