Hirdetés
Karácsonyi menü

Mogyoróvajas piskótatekercs

Hozzávalók

1
35 cm hosszú tekercshez
+

A piskótához

6 db tojás
120 g cukor
130 g liszt
20 g holland kakaópor

A krémhez

250 g mogyoróvaj
300 g mascarpone
80 g porcukor
200 ml hideg tejszín

A díszítéshez

40 g olvasztott étcsoki
porcukor
1 kis marék mogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mogyoróvajas piskótatekercs

Ha egy könnyen elkészíthető, szép és nagyon finom sütire vágytok, akkor ne nagyon keresgéljetek tovább, mert itt van ez a szuper, mogyoróvajas csoda. Krémes, mogyorós töltelék és puha piskóta találkozása. Még az ünnepi asztalra is tökéletes lehet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
35 cm hosszú tekercshez
+

A piskótához

6 db tojás
120 g cukor
130 g liszt
20 g holland kakaópor

A krémhez

250 g mogyoróvaj
300 g mascarpone
80 g porcukor
200 ml hideg tejszín

A díszítéshez

40 g olvasztott étcsoki
porcukor
1 kis marék mogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet a kakaóporral együtt átszitáljuk és óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz. A masszát sütőpapíros tepsibe (kb.30×40-es) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Rárakunk egy másik sütőpapírt és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A krémhez a mogyoróvajat átkeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét. A hideg tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mogyoróvajas krémbe. A kihűlt piskótát letekerjük, megkenjük a krémmel, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, a tetejére csurgatjuk vékony sugárban az étcsokit és megszórjuk apróra vágott mogyoróval.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások