Hozzávalók
- 190 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 350 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 1 kis marék fagyasztott áfonya
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 4 nagy ek porcukor
- 3 db tojás
A tetejére:
- 1 ek fagyasztott áfonya
- 3 ek tejföl
- 2 ek porcukor
Nagyon krémes áfonyás sajttorta
Hozzávalók
- 190 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 350 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 1 kis marék fagyasztott áfonya
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- 4 nagy ek porcukor
- 3 db tojás
A tetejére:
- 1 ek fagyasztott áfonya
- 3 ek tejföl
- 2 ek porcukor
A zabkekszet és az olvasztott vajat egy aprítógépben összedolgozzuk, majd az egészet egy 18 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Közben késes aprítóba rakjuk az áfonyát, porcukrot, tejfölt, kicsit átzúzzuk, majd mehet bele a többi hozzávaló és egy alapos mixelés. A kekszes alapra öntjük az áfonyás krémet. 2 réteg alufóliába csomagoljuk a forma alját, egy magasabb falú tepsibe rakjuk, kb. a forma ⅓-áig vizet öntünk köré és 175 fokos sütőben 40 percig sütjük a tortát.
Hagyjuk kihűlni és 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután körbevágjuk a forma szélénél a tortát és kiemeljük a formából. Az áfonyát, tejfölt és porcukrot lezúzzuk és a krémet a torta tetejére kenjük.