Hozzávalók
A tésztához
- 300 g finomliszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 db narancs reszelt héja
Az összeállításhoz
- narancslekvár
- porcukor
Narancsos linzer
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g finomliszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 db narancs reszelt héja
Az összeállításhoz
- narancslekvár
- porcukor
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vékonyra és szaggatunk belőle azonos számú linzerkarikát és -szívet. A linzerek felének kiszúrjuk a közepét kis csillag vagy kör alakú kiszúróval. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek.
Mikor kihűltek, összetapasztunk narancslekvárral egy sima és egy kiszúrt közepű formát, végül megporcukrozzuk őket. Másnap vagy harmadnap a legfinomabb.