Hirdetés

New York cheesecake

Hirdetés

New York cheesecake

Tudtátok, hogy a világ egyik legfinomabb és legvagányabb tortáját szinte gyerekjáték összedobni? Nézzétek meg a videót, és próbáljátok ki ti is ezt a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 csésze finomra aprított pisztácia
  • 18 db zabpelyhes keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 ek barnacukor
  • 50 dkg Philadelphia krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl

IMG_4227 másolata.jpg

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledaráljuk, de így nem maradnak benne ropogós pisztáciadarabok). Hozzákeverjük az olvasztott vajat és a cukrot. Egy 20 cm-es levehető oldalú tortaforma oldalára és aljára nyomkodjuk.

IMG_4255.jpg

A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jbb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük.

newyorkcheesecake2.jpg

Ugye milyen 1xŰ???

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások