Hirdetés

Nutellás csavart muffin

Hozzávalók

Hozzávalók
12
darabhoz
170 ml tej
40 g élesztő+1 tk cukor
50 g porcukor
250 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
2 tojás
1 tojás sárgája
50 g puha vaj
5 - 6 ek mogyorókrém
Hirdetés

Nutellás csavart muffin

Biztos tudjátok, hogy imádjuk a nem megszokott sütiket és ételeket. Ami kicsit máshogy néz ki, vagy épp két klasszikust kombinálunk benne. Na ez a “muffin” is valami hasonló. Kicsit muffin, kicsit kicsit mogyorókrémes csiga, de igazából egyik sem. Viszont! Nagyon finom!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
12
darabhoz
170 ml tej
40 g élesztő+1 tk cukor
50 g porcukor
250 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
2 tojás
1 tojás sárgája
50 g puha vaj
5 - 6 ek mogyorókrém

A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk egy teáskanál cukrot. 5 percig pihentetjük, amíg elkezd dolgozni az élesztő. Egy nagy tálba rakjuk a kétféle lisztet, a porcukrot, tojásokat, tojássárgáját és hozzáöntjük az élesztős tejet. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 0,5-0,8 mm vastagságúra.

A tészta egyik felét megkenjük a mogyorókrémmel, ráhajtjuk a másik felét, majd 12 csíkot vágunk belőle. A mogyorókrémes tésztacsíkok két végét megfogjuk, megtekerjük, majd spirál alakban beletekerjük a muffinformák mélyedéseibe. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások