Hirdetés

OMG! Popcornos sóskaramelltorta

Hozzávalók

1
18 cm-es tortához
+

A tésztához

210 g szobahőmérsékletű vaj
80 ml olaj
350 g cukor
5 db nagyobb egész tojás
2 db 2 tojássárgája
200 g tejföl
450 g liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor

A karamellhez

100 g cukor
50 g vaj
80 ml tejszín

A krémhez

3 db tojásfehérje
150 g cukor
220 g vaj
1 nagy csipet só
3 ek karamell

A popcornhoz

pattogtatni való kukorica (vajas, natúr)
3 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG! Popcornos sóskaramelltorta

Ha elképesztően dögös tortát akartok csinálni, amivel tuti biztos, hogy elkápráztattok mindenkit a környezetetekben, akkor készítsétek el ezt a brutálisan finom sóskaramellás változatot, popcornnal a tetején! Tarolni fogtok vele, ezt garantáljuk!:)
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm-es tortához
+

A tésztához

210 g szobahőmérsékletű vaj
80 ml olaj
350 g cukor
5 db nagyobb egész tojás
2 db 2 tojássárgája
200 g tejföl
450 g liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor

A karamellhez

100 g cukor
50 g vaj
80 ml tejszín

A krémhez

3 db tojásfehérje
150 g cukor
220 g vaj
1 nagy csipet só
3 ek karamell

A popcornhoz

pattogtatni való kukorica (vajas, natúr)
3 ek cukor
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és egyenként a tojásokat, tojássárgáját végül a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszához keverjük. A tésztát 3 db 18 cm átmérőjű formába simítjuk és 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőzizzük. Miközben a tészta sül, a cukrot karamellizáljuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a vajat majd a tejszínt. Kevergetve megvárjuk, míg újra feloldódik teljesen, majd hagyjuk, hogy kihűljön. A krémhez a tojásfehérjét és cukrot egy tálba rakjuk, és vízgőz fölött felmelegítjük (kicsit hőkezeljük), közben kevergetjük, nehogy a széleken elkezdjen kifehéredni (megsülni) a tojásfehérje. Mikor az ujjunkat belerakjuk és azt érezzük, hogy jó meleg, elkezdjük habbá verni. 4-5 perc után sűrű, habcsókszerű krémet kapunk, ekkorra ki is hűl a krém. Ekkor belekeverjük a puha vajat, sót és 3 evőkanál karamellt. Jól átkeverjük és megtöltjük vele a tésztarétegeket. Közbekenjük a torta szélét és tetejét is a krémmel, majd kicsit rámelegítünk a maradék karamellre és egy kanál vagy nyomózsák segítségével a torta széleire öntjük. A popcornhoz pattogtatunk egy adag vajas vagy natúr pattogtatni való kukoricát. Egy serpenyőben karamellizálunk 3-4 ek cukrot, beleforgatjuk a popcornt és ezzel díszítjük a tortát.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások