Hozzávalók
A tésztához
- 165 g puha vaj
- 170 g cukor
- 2 db tojás
- 100 g tejföl
- 180 ml Guinness sör
- 45 g holland kakaópor
- 160 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 120 g vaj
- 300 g mascarpone
- 190 g porcukor
- csipet só
- 1 nagy tk őrölt fahéj
Őrülten finom Guinness muffin
Hozzávalók
A tésztához
- 165 g puha vaj
- 170 g cukor
- 2 db tojás
- 100 g tejföl
- 180 ml Guinness sör
- 45 g holland kakaópor
- 160 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 120 g vaj
- 300 g mascarpone
- 190 g porcukor
- csipet só
- 1 nagy tk őrölt fahéj
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojásokat, a tejfölt és a sör felét. A kakaóport és a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tésztához adagoljuk 2-3 lépésben a lisztes keveréket és a maradék sört. A tésztát egy kanál segítségével muffin kapszlikkal bélelt muffin sütőformába adagoljuk és 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a fahéjat, sót és a szobahőmérsékletű mascarponét, nyomózsákba rakjuk a krémet és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Leheletnyi fahéjjal megszórva tálaljuk.