Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g hideg vaj kis kockákra vágva
- 100 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 - 2 ek víz
A karamellhez:
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 100 ml tejszín
A csokiréteghez:
- 300 g tejcsoki
- 1 ek vaj
Őrülten finom twix ízű szelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g hideg vaj kis kockákra vágva
- 100 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 - 2 ek víz
A karamellhez:
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 100 ml tejszín
A csokiréteghez:
- 300 g tejcsoki
- 1 ek vaj
A tészta hozzávalóit a tojás kivételével egy aprítógépben lezúzzuk vagy a kezünkkel összemorzsoljuk és hozzáadjuk a tojássárgáját. 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá, hogy összeálljon. Fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk. Miután pihent, kivesszük a hűtőből, megvárjuk, hogy szobahőmérsékletű legyen és kb. 1 cm vastagságú lapot nyújtunk, úgy, hogy beleférjen egy kb. 20×25 cm-es tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta sül megcsináljuk a karamellszószt: egy lábosban elekezdjük a cukrot hevíteni és enyhén rázogatva hagyjuk, hogy felolvadjon.
Ha felolvadt 4-5 részletben hozzáadjuk a vajat, majd belecsurgatjuk a tejszínt. Megvárjuk, hogy teljesen krém állagot kapjunk és ezt a kihűlt tésztára öntjük. Jól kihűtjük. Ha kihűlt, 200 gramm csokit felolvasztunk gőz felett 1 evőkanál vajjal és ráöntjök a karamellrétegre. Visszarakjuk a hűtőbe és ezt is lehűtjük. Aztán a maradék 100 gramm csokit is felolvasztjuk és egy habzsákkal vagy egy villával rácsurgatjuk a megszilárdult első csokiréteg tetejére.