Hozzávalók
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 115 g vaj
- 100 g barna cukor+ 2 ek a szóráshoz
- 2 db tojás
- 240 ml natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 db alma
- 1 marék dió
Egyszerű almás-diós süti
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 115 g vaj
- 100 g barna cukor+ 2 ek a szóráshoz
- 2 db tojás
- 240 ml natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 db alma
- 1 marék dió
Az egyszerű almás-diós süti elkészítéséhez a lisztet, a sütőport és a fűszereket összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, joghurtot és a vaníliás cukrot. 2 almát meghámozunk és kisebb kockákra vágunk, majd a vajas masszához keverjük a lisztes keverékkel együtt. Jól átforgatjuk a tésztát és piteformába simítjuk. A maradék 3 almát félbevágjuk, kiszedjük a magházát, vékony szeletekre vágjuk és a tésztába nyomkodjuk őket. A diót durvára vágjuk és a maradék barna cukorral együtt a süti tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha tetszett az egyszerű almás-diós süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!