Hirdetés
Karácsonyi menü

Osztrák meggylekváros pite

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű piteformához
+
200 g vaj
160 g cukor
3 db tojás
290 g liszt
170 g darált mandula
6 g sütőpor
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
1 mk szegfűszeg
300 g meggylekvár
1 db tojás
1 - 2 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Osztrák meggylekváros pite

Ausztriában járva, a réteseken és a Sacher-tortán kívül, remek pitékbe is botlik az ember. Ez egy hasonló verzió, amit leginkább az olasz crostatához tudnék hasonlítani, de annál sokkal puhább, omlósabb a tésztája, ami ráadásul egy kevés darált mandulával is gazdagodott.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 cm átmérőjű piteformához
+
200 g vaj
160 g cukor
3 db tojás
290 g liszt
170 g darált mandula
6 g sütőpor
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
1 mk szegfűszeg
300 g meggylekvár
1 db tojás
1 - 2 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is átkeverjük. A lisztet egy tálban összekeverjük a mandulával, sütőporral, sóval és a fűszerekkel, majd a tojásos részhez keverjük. A tésztát, fóliával letakarva, 1 órára hűtőbe rakjuk. Mikor lehűlt, a ⅔-át egyenletesen belenyomkodjuk egy piteformába, úgy, hogy kb. a forma szélének a feléig, kis peremet is kialakítunk neki.

Ebbe belesimítjuk a meggylekvárt, majd lisztezett deszkán a maradék tésztából kis rudakat sodrunk, és ezzel díszítjük a pite tetejét. Az egész pitét 30 percre bedobjuk a fagyasztóba, lekenjük vékonyan a felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

osztrák meggylekváros pite

Ha tetszett az osztrák meggylekváros pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások