Hozzávalók
- 200 g vaj
- 160 g cukor
- 3 db tojás
- 290 g liszt
- 170 g darált mandula
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 300 g meggylekvár
- 1 db tojás
- 1 - 2 ek cukor
Osztrák meggylekváros pite
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 160 g cukor
- 3 db tojás
- 290 g liszt
- 170 g darált mandula
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 300 g meggylekvár
- 1 db tojás
- 1 - 2 ek cukor
A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és ezzel is átkeverjük. A lisztet egy tálban összekeverjük a mandulával, sütőporral, sóval és a fűszerekkel, majd a tojásos részhez keverjük. A tésztát, fóliával letakarva, 1 órára hűtőbe rakjuk. Mikor lehűlt, a ⅔-át egyenletesen belenyomkodjuk egy piteformába, úgy, hogy kb. a forma szélének a feléig, kis peremet is kialakítunk neki.
Ebbe belesimítjuk a meggylekvárt, majd lisztezett deszkán a maradék tésztából kis rudakat sodrunk, és ezzel díszítjük a pite tetejét. Az egész pitét 30 percre bedobjuk a fagyasztóba, lekenjük vékonyan a felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett az osztrák meggylekváros pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!