Hozzávalók
- 500 ml tejszín (30%-os)
- 100 ml tej (2,8 %-os)
- 1 - 2 ek instant kávé
- 100 g cukor
- 7 g zselatin
- ½ db vaníliarúd magjai
A tetejére:
- 150 - 200 ml hideg tejszín (30%-os)
- 2 ek porcukor
- kakaópor
- amaretti keksz és kávészem
Panna cotta, amitől fel fogsz ébredni
Hozzávalók
- 500 ml tejszín (30%-os)
- 100 ml tej (2,8 %-os)
- 1 - 2 ek instant kávé
- 100 g cukor
- 7 g zselatin
- ½ db vaníliarúd magjai
A tetejére:
- 150 - 200 ml hideg tejszín (30%-os)
- 2 ek porcukor
- kakaópor
- amaretti keksz és kávészem
A tejben elkeverjük a zselatint és félrerakjuk. A tejszínben feloldjuk a kávét, belekeverjük a cukrot, a vaníliamagokat és felmelegítjük. Beleöntjük a zselatinos tejet, újra felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon a cukor és a zselatin is. Kis pohárkákba töltjük és kb. 4 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
A hideg tejszínt habbá verjük, a vége felé belekeverjük a porcukrot is, nyomózsákba töltjük és a panna cották tetejére nyomjuk a habot. Díszítésként megszórjuk kevés kakaóporral, és rakunk a tetejére egy-egy kávészemet és amaretti kekszet.