Hirdetés

Pekándiós-karamellás csiga

Hozzávalók

1
25x30 cm-es tepsihez
+

A csigához

200 ml meleg tej
4 g szárított élesztő
500 g liszt
2 db tojás
95 g cukor
2 csipet só
125 g puha vaj

A karamellás réteghez

75 g vaj
200 g barna cukor
50 ml tejszín
100 g pekándió

A töltelékhez

50 g puha vaj
150 g barna cukor
1 ½ ek fahéj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pekándiós-karamellás csiga

Cukor, pekándió, vaj és még egy kis cukor. Kb. így tudnám jellemezni ezt a brutál finom, puha csigát, amitől mindenki annyira el volt ájulva, hogy azon a héten kétszer sütöttem meg. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
25x30 cm-es tepsihez
+

A csigához

200 ml meleg tej
4 g szárított élesztő
500 g liszt
2 db tojás
95 g cukor
2 csipet só
125 g puha vaj

A karamellás réteghez

75 g vaj
200 g barna cukor
50 ml tejszín
100 g pekándió

A töltelékhez

50 g puha vaj
150 g barna cukor
1 ½ ek fahéj
Bevásárlólistához adom

A tésztához a szárított élesztőt a tejben elkeverjük egy evőkanál cukorral (amit az egész cukor mennyiségből veszünk ki) és megvárjuk, amíg egy kicsit felfut. A lisztet, tojást és a maradék cukrot egy nagy keverőtálba tesszük. Beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összedolgozni. Ha egy kicsit összeállt, belekeverjük a sót és eldolgozzuk benne a vajat. 5-6 percig dagasztjuk. Ezután egy tálban hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.

Amíg kel a tészta, megcsináljuk a karamellás réteget: megolvasztjuk a vajat egy gyorsforralóban, belekeverjük a cukrot és a tejszínt. Addig melegítjük, amíg egynemű masszát nem kapunk. Nem kell, hogy megkaramellizálódjon, mert a sütőben úgy is meg fog. A karamellt a tepsibe öntjük. Beleszórjuk a pekándiót egyenletesen úgy, hogy mindenhova jusson.

pekándiós csiga

Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán, kb. fél cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a vajjal és egyenletesen megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral. Feltekerjük, majd a széleit levágjuk és 12 egyenlő csigát vágunk belőle. A csigákat a tepsibe rakjuk (amibe már előzőleg belekerült a pekándió és a karamell is). 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Kb. 10 percet hagyjuk állni, utána egy tálcára kiborítva tálaljuk.

Ha tetszett a pekándiós csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások