Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta
- kristálycukor
A pezsgőkrémhez
- 400 ml tej
- 200 ml pezsgő
- 70 g liszt
- 140 g cukor
- 6 db tojássárgája
- 60 g szobahőmérsékletű vaj
Pezsgőkrémes mille feuille
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta
- kristálycukor
A pezsgőkrémhez
- 400 ml tej
- 200 ml pezsgő
- 70 g liszt
- 140 g cukor
- 6 db tojássárgája
- 60 g szobahőmérsékletű vaj
Kihajtogatjuk a leveles tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk (ez kb. 6 db négyzet), megszurkáljuk villával, megszórjuk kristálycukorral, rárakunk egy réteg sütőpapírt, nehezéknek egy másik tepsit és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezután levesszük a nehezéket és a sütőpapírt és visszatoljuk további kb. 8 percre.
Mikor már karamellizálódik a tetején a cukor és elkezd arany színt kapni, megfordítjuk, megszórjuk cukorral és újra visszarakjuk a sütőbe, amíg sötétebb arany színű nem lesz. A sütőből kivéve mindegyiket kettévágjuk, hogy 12 db kis téglalapot kapjunk. A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával és hűtőhidegre hűtjük.
Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk 4 db ropogós leveles tésztára. Erre kerül újabb 4 lap, megint krém, majd az utolsó 4 lap tészta. A maradék krémmel és porcukorral díszíthetjük a sütik tetejét.