Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 120 g lágy vaj
- 1 db tojás
- 10 g sütőpor
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
A töltelékhez
- 1 kg túró
- 4 db tojássárgája
- 110 g cukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- 4 ek búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojásfehérje
A tetejére
- 100 g cukor
- 50 g tojásfehérje
- 1 üveg sűrű baracklekvár
Pont, mint a nagymamánál: rákóczi túrós
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 120 g lágy vaj
- 1 db tojás
- 10 g sütőpor
- 80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
A töltelékhez
- 1 kg túró
- 4 db tojássárgája
- 110 g cukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 3 ek tejföl
- 4 ek búzadara
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojásfehérje
A tetejére
- 100 g cukor
- 50 g tojásfehérje
- 1 üveg sűrű baracklekvár
A tészta száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat és a tojást. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és a masszát a tepsi aljára nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt elősütjük. A töltelékhez a túrót villával áttörjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, búzadarát, citromhéjat, tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Az elősütött alapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, és elsimítjuk rajta a túrós tölteléket. Visszatoljuk a sütőbe 25 percre. Közben a díszítéshez való tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, nyomózsákba rakjuk, és mikor megsült a túrótöltelék is a sütin, sávokban rányomjuk a töltelék tetejére. A sávok közötti részeket kitöltjük baracklekvárral, és visszatoljuk a sütőbe kb. 8-10 percre.
Ha tetszett a Rákóczi túrós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!