Hozzávalók
A sodóhoz
- 700 ml tej
- 4 db tojássárgája
- 3 ek keményítő
- 100 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 250 g darált marhahús
- só, bors
- 100 g zöldborsó
Az összeállításhoz
- 1 db banán
- 25 - 30 db babapiskóta
- 400 g eperlekvár
- 250 g friss málna
- tejszínhab a tetejére
Rachel trifle-je
Hozzávalók
A sodóhoz
- 700 ml tej
- 4 db tojássárgája
- 3 ek keményítő
- 100 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat
A húsos raguhoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 250 g darált marhahús
- só, bors
- 100 g zöldborsó
Az összeállításhoz
- 1 db banán
- 25 - 30 db babapiskóta
- 400 g eperlekvár
- 250 g friss málna
- tejszínhab a tetejére
Itt a Rachel-féle húsos trifle és egyetlen madár sem kapta fel!
A sodó hozzávalóit csomómentesre keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle közepes hőmérsékleten, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
@streetkitchenhu Melyik filmből/sorozatból ismerős ez a #trifle ? 😋 #foodie #tiktokfood #foryou #nekedbe #fyp #foryoupage #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Cooking Jazz – Eddiestockmusic
A húsos raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és 6-7 percig pirítjuk. Rászórjuk a borsót, és további 3 percig sütjük együtt, majd hagyjuk kihűlni.
A banánt 2 mm-es szeletekre vágjuk, a babapiskóta felét félbevágjuk. Ezután rétegezzük: először jöhet a félbevágott babapiskóta, amit egymás mellé állítgatunk az edény falánál, a hézagokat kitöltjük a lekvárral, és az aljára rakunk egy réteg babapiskótát. Ezután jöhet a sodó fele, a málna, egy újabb réteg babapiskóta, majd a darált húsos ragu. Erre jöhet a maradék sodó és a banán, végül egy kis adag tejszínhab.
Elkészítési idő: 70 perc
Hűlés: 30 perc
Ha tetszett Rachel trifle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!