Hozzávalók
A gubához
- 6 db sima, vajas kifli
- 600 ml tej
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 180 g darált mák
- 80 g cukor
A rétegezéshez
- 3 db piros alma
- 1 ek vaj
- 1 db citrom héja
- pár csepp citromlé
- 30 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A tetejére
- 3 db tojásfehérje
- 180 g cukor
Rakott almás-mákos guba
Hozzávalók
A gubához
- 6 db sima, vajas kifli
- 600 ml tej
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 180 g darált mák
- 80 g cukor
A rétegezéshez
- 3 db piros alma
- 1 ek vaj
- 1 db citrom héja
- pár csepp citromlé
- 30 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A tetejére
- 3 db tojásfehérje
- 180 g cukor
Az almás-mákos guba alapjához a kifliket ujjnyi karikákra vágjuk, a többi hozzávalót pedig összekeverjük. Az almákat megtisztítjuk, kivágjuk a magházaikat, és kisebb kockákra vágjuk őket, majd egy serpenyőbe dobjuk a többi hozzávalóval, és közepes lángon, cirka 6-8 percig pároljuk őket.
A sütőtál aljára rakunk egy réteg, mákos-tejes keverékbe áztatott kiflikarikát, erre jön egy réteg alma, majd így tovább, amíg minden elfogy. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 percig sütjük. A sütés vége felé elkezdjük robotgéppel, magas fokozaton felverni a tojásfehérjét, majd félúton, amikor már kifehéredett a habja, 2-3 lépésben hozzászórjuk a cukrot, miközben folyamatosan, magas fokozaton dolgoztatjuk a robotgépet.
A habcsók állagú habot a megsült guba tetejére kenjük, és visszatoljuk a 200 fokra állított sütőbe kb. 13-15 percre, amíg megpirul a teteje. Amikor langyosra hűlt, már ehetjük is a mákos gubát.
Ha tetszett a rakott almás-mákos guba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!