Hozzávalók
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 50 ml étolaj
- 400 g alma (magház nélkül)
- 280 g finomliszt
- 60 g darált dió
- 1 db citrom
- 10 g sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 100 ml tej
- porcukor a tálaláshoz
Hozzávalók
- 200 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 50 ml étolaj
- 400 g alma (magház nélkül)
- 280 g finomliszt
- 60 g darált dió
- 1 db citrom
- 10 g sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 100 ml tej
- porcukor a tálaláshoz
A reszelt almás sütihez a cukrot kihabosítjuk a tojással, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább habosítjuk 1 percig.
Az almát héjával együtt lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Jöhet bele a liszt, a dió, a citrom lereszelt héja és a felének a leve, a sütőpor, a fahéj és a tej, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha kicsit kihűlt, kockákra vágjuk, megszórhatjuk porcukorral, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!