Hozzávalók
- 2 db tojásfehérje
- 1 db citrom leve
- 240 g mandulaliszt
- 140 g porcukor + a hempergetéshez
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 1 db narancs reszelt héja
- ½ db vaníliarúd
Ricciarelli
Hozzávalók
- 2 db tojásfehérje
- 1 db citrom leve
- 240 g mandulaliszt
- 140 g porcukor + a hempergetéshez
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 1 db narancs reszelt héja
- ½ db vaníliarúd
A tojásfehérjéket keményebb habbá verjük, majd belekeverjük a citromlevet. A mandulalisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, a sütőporral, a narancshéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd beleforgatjuk a tojásfehérjés masszába. 20 db kisebb, henger alakú kekszalapot formázunk, meghempergetjük vastagon porcukorban, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 1 órát hagyjuk száradni.
Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a kekszeket 20-25 percre. Ha lágyabbra szeretnénk a belsejét, akkor vegyük ki 20 perc után, ha kissé ropogósabbra, akkor süssük 25 percig.
Ha tetszett a ricciarelli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!