Hozzávalók
A tésztához
- 45 g vaj
- 30 g porcukor
- 1 tk rum
- 3 db tojássárgája
- 150 g tejföl
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 púpozott mk sütőpor
A sütéshez és a tálaláshoz
- bő olaj
- lekvár
- porcukor
Rózsafánk
Hozzávalók
A tésztához
- 45 g vaj
- 30 g porcukor
- 1 tk rum
- 3 db tojássárgája
- 150 g tejföl
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 púpozott mk sütőpor
A sütéshez és a tálaláshoz
- bő olaj
- lekvár
- porcukor
A vajat, a porcukrot és a rumot elkeverjük, mehet bele sorban a többi hozzávaló is, és jöhet egy alapos összegyúrás. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, és azonos számú korongokat szúrunk belőle egy kb. 5-4-2 cm-es kiszúrókkal. A korongok oldalát bevagdossuk ollóval, tojásfehérjével lekenjük a közepüket. A nagyobb korongokra rakunk egy közepeset, arra egy kicsit és egy fakanál végével összenyomjuk őket, hogy ne váljanak el egymástól sütéskor.
Felforrósítjuk az olajat kb. 170 fokosra, és beledobjuk a tésztákat. Egyszerre maximum 4-5 darabot süssünk, így könnyen, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek. Mikor a fánk egyik fele aranybarna, a másikra is átfordítjuk kb. 1 percre, majd papírtörlőre szedjük.
Mikor kihűltek, mindegyik rózsa közepébe rakunk egy-egy kanál lekvárt, és megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a rózsafánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!