Hirdetés

Rumos-diós gubafelfújt extra vaníliával

Hirdetés

Rumos-diós gubafelfújt extra vaníliával

Imádom az aranygaluskát. Imádom a mákos gubát. Na mi következik ebből? Hogy kifejlesztettem azt a receptet, amely mindkettő előnyeit ötvözi egy szaftos, diós, rumos és mazsolás édesség formájában. Vaníliás krém benne, vaníliás krém rajta, egyszerű is, finom is, szóval nagyon fogjátok szeretni!
Hirdetés

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kifli
  • 400 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 4 tojás
  • 6 ek cukor
  • ½ rúd vanília
  • 150 g darált dió
  • 75 g barna cukor
  • 100 g mazsola
  • 100 ml rum
Fotó: Fördős Peti

A darált diót összekeverjük a barna cukorral, a mazsolával és a rummal. Félretesszük. A kifliket kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, egy sütőlapra tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig szikkasztjuk, majd kivesszük a sütőből, és egy nagyobb keverőtálba rakjuk. A tej és tejszín keverékébe belekaparjuk a vaníliarúd magjait, és melegíteni kezdjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, és egy keveset hozzáadunk a meleg tejszínes tejből. Kikeverjük, és az egészet visszaöntjük a tejes keverékhez. Simára keverjük, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve kicsit besűrítjük (de nem hagyjuk felforrni!). Végül az így kapott vaníliasodó felét ráöntjük a kiflikarikákra, és összeforgatjuk a diós keverékkel is. A tojások fehérjét közepesen kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a diós kiflihez. Két kisebb, kivajazott és kilisztezett edényt háromnegyedig töltünk a kiflis keverékkel, majd 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg szépen felemelkedik, a teteje megpirul. A maradék vaníliasodóval leöntve azonnal tálaljuk. Ahh, de megkívántam most!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások