Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 140 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 120 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 10 tk sárgabaracklekvár
A tetejére
- 80 g olvasztott étcsoki
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 4 - 5 szem aszalt sárgabarack
Sacher muffin
Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 140 g puha vaj
- 100 g porcukor
- 120 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 10 tk sárgabaracklekvár
A tetejére
- 80 g olvasztott étcsoki
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 4 - 5 szem aszalt sárgabarack
A Sacher muffin összepakolásához először a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd mehet bele a sárgája.
A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, beleforgatjuk a vajas keverékbe, csomómentesre dolgozzuk, majd egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét is.
A muffinsütő formát kibéleljük muffinpapírral, majd kb. 2-2 evőkanálnyi mennyiséget teszünk a tésztából a forma aljára, erre jöhet 1-1 teáskanál lekvár, majd újra 1-2 evőkanálnyi tészta. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A tetejére összekeverjük az olvasztott csokit a lekvárral, az aszalt barackot pedig apróra vágjuk. A csokis keverékkel lekenjünk a megsült muffinok tetejét, és az aszalt barackkal díszítjük.
Ha tetszett a Sacher muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!