Hirdetés
Instant

Sakktábla szelet

Hozzávalók

1
kb. 30 x 30 cm-es sütihez:
+

A sima piskótához

150 g vaj
130 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
3 db tojás
110 g liszt
6 g sütőpor

A kakaós piskótához

150 g vaj
130 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db narancs reszelt héja
3 db tojás
100 g liszt
6 g sütőpor
18 g kakaópor

Az összeállításhoz

300 g baracklekvár
200 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sakktábla szelet

Ugye azt mondanom sem kell, hogy miért kapta ezt a nevet a süti?! :) Amit még érdemes róla tudni, hogy kissé macerás, ellenben nagyon-nagyon finom. Szaftos, vajas piskóták, baracklekvár és egy nagy adag csokiöntet teszi ellenállhatatlanná!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 30 x 30 cm-es sütihez:
+

A sima piskótához

150 g vaj
130 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
3 db tojás
110 g liszt
6 g sütőpor

A kakaós piskótához

150 g vaj
130 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db narancs reszelt héja
3 db tojás
100 g liszt
6 g sütőpor
18 g kakaópor

Az összeállításhoz

300 g baracklekvár
200 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A sima piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd egy 30 x 30-as méretű, sütőpapíros tepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. Ezután a kakaós tészta hozzávalóival is ugyanígy járunk el. A kihűlt lapok széleit kiegyenesítjük, majd hosszában négyfelé vágjuk. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, és így tovább. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30-40 percre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ezután felszeleteljük a sütit, a szeleteket pedig úgy tapasztjuk össze a lekvárral, hogy ahol az alsó lapnak barna a széle, oda a következő körben egy fehér szélű essen. Amikor 5 lap egymásra került, lerakjuk egy deszkára, és mellé rakjuk a többi, 5-rétegű lapot. Szorosan befóliázzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután rácsra rakjuk, és leöntjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokival, majd ha már megszilárdult a csoki, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük is, de még jobb, ha 1 napot pihen a hűtőben. 

Ha tetszett az sakktábla-szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások