A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A sima piskótához
- 150 g vaj
- 130 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 110 g liszt
- 6 g sütőpor
A kakaós piskótához
- 150 g vaj
- 130 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 6 g sütőpor
- 18 g kakaópor
Az összeállításhoz
- 300 g baracklekvár
- 200 g étcsoki
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A sima piskótához
- 150 g vaj
- 130 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 db tojás
- 110 g liszt
- 6 g sütőpor
A kakaós piskótához
- 150 g vaj
- 130 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 6 g sütőpor
- 18 g kakaópor
Az összeállításhoz
- 300 g baracklekvár
- 200 g étcsoki
A sima piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd egy 30 x 30-as méretű, sütőpapíros tepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. Ezután a kakaós tészta hozzávalóival is ugyanígy járunk el. A kihűlt lapok széleit kiegyenesítjük, majd hosszában négyfelé vágjuk. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, és így tovább. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk 30-40 percre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ezután felszeleteljük a sütit, a szeleteket pedig úgy tapasztjuk össze a lekvárral, hogy ahol az alsó lapnak barna a széle, oda a következő körben egy fehér szélű essen. Amikor 5 lap egymásra került, lerakjuk egy deszkára, és mellé rakjuk a többi, 5-rétegű lapot. Szorosan befóliázzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután rácsra rakjuk, és leöntjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokival, majd ha már megszilárdult a csoki, forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük is, de még jobb, ha 1 napot pihen a hűtőben.
Ha tetszett az sakktábla-szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!