Hozzávalók
- 100 g hideg vaj
- 200 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 50 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 50 g görög joghurt
A krémhez
- 200 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 60 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 mk fahéj
A tetejére
- 5 - 6 db sárgabarack
- 2 ek porcukor
Sárgabarackos-fahéjas pite
Hozzávalók
- 100 g hideg vaj
- 200 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 50 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 50 g görög joghurt
A krémhez
- 200 g natúr krémsajt
- 100 g tejföl
- 60 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 mk fahéj
A tetejére
- 5 - 6 db sárgabarack
- 2 ek porcukor
A sárgabarackos-fahéjas pite elkészítéséhez a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába tekerve 15-20 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát lisztezett deszkán a piteforma méretére nyújtjuk, majd a formába tesszük, és néhány helyen villával megszurkáljuk. Mehet vissza a hűtőbe 15 percre, ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt vakon sütjük. (Alufóliába nehezéket teszünk, ami lehet akár bab, lencse, rizs, bármi, és ezt a nehezéket egyenletesen eloszlatjuk a formában.)
Kiszedjük a nehezéket, és anélkül is sütjük 8 percig a pitetésztánkat. Közben a krémhez az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kisült a pitetészta, beleöntjük a krémet, majd visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.
Vékony cikkekre szeleteljük a barackot, majd ha kisült a pite, tetszőleges formában rátesszük a barack-cikkeket, és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Ha kicsit kihűlt a pite, megszórjuk porcukorral.
Ha tetszett a sárgabarackos-fahéjas pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!