Hozzávalók
- 100 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- 1 csapott ek sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 250 ml barna sör
- 2 db banán
A sós karamelles öntethez
- 100 g cukor
- 200 ml habtejszín
- 1 csapott tk só
- 50 g hideg vaj
Sörös tésztában sült banán sós karamellel
Hozzávalók
- 100 g liszt
- 100 g étkezési keményítő
- 1 csapott ek sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 250 ml barna sör
- 2 db banán
A sós karamelles öntethez
- 100 g cukor
- 200 ml habtejszín
- 1 csapott tk só
- 50 g hideg vaj
Az öntethez a cukrot egy magasabb falú edénybe öntjük, és közepes lángon, kavargatás nélkül, néha az edényt átmozgatva addig hevítjük, míg megolvad és szép borostyánszínű karamellé válik. Ekkor hozzáöntjük a felmelegített tejszínt (vigyázat, erősen fel fog habzani!), majd a sót, és addig kavargatjuk, míg a megkötött karamelldarabok vissza nem olvadnak, és szép sima lesz a mártás. Ekkor több részletben beledobáljuk a vajat, mindig erősen kevergetve, hogy krémes és selymes legyen az öntet.
A tésztához egy nagy tálban csomómentesre keverjük a hozzávalókat. Akkor lesz igazán ropogós a bunda, ha jéghideg a massza, ezért érdemes hideg sörrel dolgozni, sőt akár néhány jégkockát is beledobni a kész tésztába és így átkeverni. Az egész banánokat belemártjuk a masszába és jöhetnek is a forró, 200 fokos olajba, ahol addig sütjük őket, míg szép aranyszínű és ropogós nem lesz a bundájuk. A sós karamelles öntettel tálaljuk.
Ha tetszett a sörös tésztában sült banán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!