Hozzávalók
A tésztához
- 145 g liszt
- 140 g vaj
- 60 g porcukor
- 1 db tojássárgája
A karamellhez
- 200 g cukor
- 140 ml tejszín
- 90 g vaj
A csokis részhez
- 100 g étcsokoládé
A díszítéshez
- 1 marék kisperec
- 30 g olvasztott fehércsokoládé
Sós pereccel turbózott milliomos szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 145 g liszt
- 140 g vaj
- 60 g porcukor
- 1 db tojássárgája
A karamellhez
- 200 g cukor
- 140 ml tejszín
- 90 g vaj
A csokis részhez
- 100 g étcsokoládé
A díszítéshez
- 1 marék kisperec
- 30 g olvasztott fehércsokoládé
Fotó: Szilágyi Nóri
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hogy ne lágyuljon el nagyon a tészta. Egy kb. 20×14 cm-es, magasabb falú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belenyomkodjuk a tésztát, elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A karamellhez a cukrot kevergetés nélkül karamellizáljuk egy edényben, majd hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Addig kevergetjük amíg újra homogén, sűrűbb karamellt kapunk, majd ráöntjük a kihűlt tésztára és rátördelünk pár darab perecet.. Hűtőbe rakjuk pár órára, amíg a karamell megdermed. Közben felolvasztjuk külön-külön az ét- és fehércsokit. Az étcsokit a megszilárdult karamellre öntjük, rászórjuk a sósperceket és az olvasztott fehércsokival díszítjük.