Nagyon szeretek desszertekbe olyan, látszólag oda nem illő alapanyagokat belecsempészni, mint az olívaolaj, füst, zöldségek vagy zöld fűszerek. Lehet, hogy elsőre furának tűnik, de mindenképpen érdemes kísérletezgetni velük, mert nagyon jó dolgok sülhetnek ki belőlük - most például ez a bazsalikomos sült füge!
A tetszőlegesen felvágott fügéket egy sütőformába helyezzük, mellé kanalazzuk a mascarponét, megszórjuk egy kevés pisztáciával, megcsorgatjuk a juharsziruppal, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amikor megsült, bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a sült füge receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.