Hirdetés
Bespájzolva

Sült rizs vörösboros ringlóraguval

Hozzávalók

7 - 8
darabhoz
+

A rizses sütihez

180 g rizs
200 ml víz
500 ml tej
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás

A raguhoz

200 ml vörösbor
100 g cukor
1 db fahéjrúd
10 g vaníliás cukor
300 g ringlószilva
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült rizs vörösboros ringlóraguval

A szilva azon túl, hogy lehet főzni belőle pálinkát, még számos módon felhasználható. Ha engem kérdeztek, akkor legfőképp sütiket készítsetek belőle, vagy például egy édes, vörösboros, fűszeres ragut, ami a sült rizzsel tökéletes kombót alkot ebben a sütiben.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

7 - 8
darabhoz
+

A rizses sütihez

180 g rizs
200 ml víz
500 ml tej
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
2 db tojás

A raguhoz

200 ml vörösbor
100 g cukor
1 db fahéjrúd
10 g vaníliás cukor
300 g ringlószilva
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rizst átmossuk, majd 200 ml vízzel elkezdjük főzni. Ha felvette a vizet, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és időnként átkevergetve megvárjuk, amíg szépen megpuhul a rizs. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 2 tojássárgáját. A fehérjéket habbá verjük, majd ezt is a masszához forgatjuk. Kis tálkákba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket 25-30 percre. 

Közben a vörösbort, a cukrot, a fahéjrudakat és a vaníliás cukrot egy edénybe rakjuk, és a cikkekre vágott, magozott szilvákat is beledobjuk. Kb. 8 percig forralgatjuk, majd kiszedjük a szilvákat, a boros keveréket pedig szirup állagúra forraljuk, és elzárjuk a lángot. A kész sütiket a raguval és a redukált mártással tálaljuk.

Sült rizs vörösboros ringlóraguval

Ha tetszett a sült rizs vörösboros ringlóraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások