Hozzávalók
A rizses sütihez
- 180 g rizs
- 200 ml víz
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
A raguhoz
- 200 ml vörösbor
- 100 g cukor
- 1 db fahéjrúd
- 10 g vaníliás cukor
- 300 g ringlószilva
Sült rizs vörösboros ringlóraguval
Hozzávalók
A rizses sütihez
- 180 g rizs
- 200 ml víz
- 500 ml tej
- 100 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
A raguhoz
- 200 ml vörösbor
- 100 g cukor
- 1 db fahéjrúd
- 10 g vaníliás cukor
- 300 g ringlószilva
A rizst átmossuk, majd 200 ml vízzel elkezdjük főzni. Ha felvette a vizet, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és időnként átkevergetve megvárjuk, amíg szépen megpuhul a rizs. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 2 tojássárgáját. A fehérjéket habbá verjük, majd ezt is a masszához forgatjuk. Kis tálkákba öntjük a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket 25-30 percre.
Közben a vörösbort, a cukrot, a fahéjrudakat és a vaníliás cukrot egy edénybe rakjuk, és a cikkekre vágott, magozott szilvákat is beledobjuk. Kb. 8 percig forralgatjuk, majd kiszedjük a szilvákat, a boros keveréket pedig szirup állagúra forraljuk, és elzárjuk a lángot. A kész sütiket a raguval és a redukált mártással tálaljuk.
Ha tetszett a sült rizs vörösboros ringlóraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!