Hozzávalók
- 100 g rizs
- 250 ml víz
- 1 csipet só
- 2 ek vaj
- 450 ml tej
- 50 ml tej, a keményítőhöz
- 2 tk keményítő
- 80 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- a tetejére porcukor
Sütőben sült tejberizs
Hozzávalók
- 100 g rizs
- 250 ml víz
- 1 csipet só
- 2 ek vaj
- 450 ml tej
- 50 ml tej, a keményítőhöz
- 2 tk keményítő
- 80 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- a tetejére porcukor
A rizst felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk és alacsony lángon, lefedve, párszor átkeverve hagyjuk 20 percig párolódni. Mikor a rizs magába szívta a vizet, hozzákeverjük a vajat, felöntjük a tejjel, beleszórjuk a cukrot és beledobjuk a vanília kikapart magjait. Lefedve kb. 15 percig, továbbra is alacsony lángon hagyjuk pihenni. A keményítőt összekeverjük kevés tejjel, a tejberizs alaphoz öntjük, hagyjuk, hogy felforrjon, majd félrehúzzuk. A formákba adagoljuk a tejberizst és 160 fokos sütőbe toljuk 15-20 percre. Mikor elkészült, a tetejét megszórjuk porcukorral, vagy szakácsfáklyával karamellizáljuk őket, vagy visszatoljuk őket a sütőbe, grillfokozaton 200 fokra.