Hozzávalók
A krémhez
- 500 - 550 g sütőtök (tisztított mennyiség)
- 150 - 200 ml víz
- 3 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 4 csipet fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt kardamom
- 2 csipet őrölt csillagánizs
- 2 csipet őrölt gyömbér
- 500 g mascarpone
Az összeállításhoz
- 200 ml kávé
- 3 ek porcukor
- 1 ek narancslikőr
- 1 csomag babapiskóta
- 2 - 3 ek holland kakaópor
Sütőtökös tiramisu
Hozzávalók
A krémhez
- 500 - 550 g sütőtök (tisztított mennyiség)
- 150 - 200 ml víz
- 3 db tojássárgája
- 100 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 4 csipet fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt kardamom
- 2 csipet őrölt csillagánizs
- 2 csipet őrölt gyömbér
- 500 g mascarpone
Az összeállításhoz
- 200 ml kávé
- 3 ek porcukor
- 1 ek narancslikőr
- 1 csomag babapiskóta
- 2 - 3 ek holland kakaópor
A sütőtököt kis kockákra vágjuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután leturmixoljuk a vízzel. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig habosítjuk. Belekeverjük a sütőtökpürét és a fűszereket, és vízgőz felett, vagy csak simán egy gyorsforralóban, alacsony lángon 5-10 percig rotyogtatjuk folyamatosan kevergetve, de vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tojás. Ezután szobahőmérsékletűre hűtjük.
A mascarponét egy tálban kicsit kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtökös krémet. A lefőzött kávét elkeverjük a cukorral és a narancslikőrrel.
Egy kb. 15-20 x 15-20 cm nagyságú tepsibe elkezdjük belepakolni a kávéba forgatott babapiskótát. Ezután ráöntjük a krém felét, majd újabb adag piskóta jön, végül a krém maradéka. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt megszórjuk a kakaóporral.
Ha tetszett a sütőtökös tiramisu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!