Hirdetés

Szilvalekváros triplacsokimousse-torta

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű tortához
+

A tésztához

50 g szobahőmérsékletű vaj
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
45 g tejföl
25 ml espresso kávé
1 csipet só
75 g liszt
20 g kakaópor
5 g sütőpor

A tészta megkenéséhez

3 ek szilvalekvár

A fehércsokis mousse-hoz

100 g fehércsoki
200 ml hideg tejszín
1 csapott tk zselatin

A tejcsokis mousse-hoz

100 g tejcsoki
200 ml hideg tejszín
1 csapott tk zselatin

Az étcsokis mousse-hoz

100 g étcsoki
200 ml hideg tejszín
1 csapott tk zselatin
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvalekváros triplacsokimousse-torta

Ez AZ a torta amiért nagy valószínűséggel minden csokiimádó oda és vissza lesz. Könnyed, habos, tripla csokimousse rétegek, szilvalekvár és egy vékonyabb pihe-puha, kávés-kakaós tészta szentháromsága ez a süti, amit légyszi ne hagyjatok ki a téli időszakban (sem)!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 24 cm átmérőjű tortához
+

A tésztához

50 g szobahőmérsékletű vaj
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
45 g tejföl
25 ml espresso kávé
1 csipet só
75 g liszt
20 g kakaópor
5 g sütőpor

A tészta megkenéséhez

3 ek szilvalekvár

A fehércsokis mousse-hoz

100 g fehércsoki
200 ml hideg tejszín
1 csapott tk zselatin

A tejcsokis mousse-hoz

100 g tejcsoki
200 ml hideg tejszín
1 csapott tk zselatin

Az étcsokis mousse-hoz

100 g étcsoki
200 ml hideg tejszín
1 csapott tk zselatin
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojást, tejfölt és a kávét. A lisztet elkeverjük az átszitált kakaóporral, sütőporral és a sóval, majd a vajas masszához keverjük és egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, megfordítjuk, és lekenjük a szilvalekvárral. Először a fehércsokimousse-t készítjük el.

A fehércsokit vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. A zselatint elkeverjük 2-3 evőkanál tejszínnel, várunk vele 1-2 percet, hogy magába szívja a tejszínt, majd mikróban felmelegítjük (nem forraljuk), csak annyira, hogy feloldódjanak a zselatinszemcsék. A maradék hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk az olvasztott csokit, majd vékony sugárban csurgatva a zselatinos tejszínt is.

A krémet a lekvárral megkent tésztára simítjuk és kb. 30 percre hűtőbe rakjuk. Mikor megszilárdult a teteje, jöhet rá az ugyanilyen módon elkészített tejcsokis mousse, 30-40 perc hűtés, majd a végső étcsokis mousse réteg. 3-4 órán át hűtőben pihentetjük, majd vizezett, éles késsel körbevágjuk a forma mentén a tortát, lekapcsoljuk a tortakarikát, megszórjuk kakaóporral és pár kekszgolyóval díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások