Hozzávalók
A tésztához:
- 175 g szobahőmérsékletű vaj
- 190 g cukor
- 3 db tojás
- 175 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (12g)
- 220 g liszt
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 6 szem szilva
A sziruphoz:
- 50 ml víz
- 4 púpozott ek cukor
- 60 ml szilvapálinka
A díszítéshez:
- 4 ek mascarpone
- 1 ek porcukor
- pár szem szilva
Szilvás loaf egy kis szilvapálinkával turbózva
Hozzávalók
A tésztához:
- 175 g szobahőmérsékletű vaj
- 190 g cukor
- 3 db tojás
- 175 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor (12g)
- 220 g liszt
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 6 szem szilva
A sziruphoz:
- 50 ml víz
- 4 púpozott ek cukor
- 60 ml szilvapálinka
A díszítéshez:
- 4 ek mascarpone
- 1 ek porcukor
- pár szem szilva
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, sütőporral, sóval és a tojásos masszához keverjük, majd az egészet egy kenyérsütőformába öntjük. A szilvákat kimagozzuk, negyedeljük, beleszórjuk a tésztába és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Ha közben nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy darab alufóliával, hogy ne égjen meg. A vizet elkeverjük a cukorral és pálinkával, és kicsit összeforraljuk. A megsült langyosra hűlt sütit kivesszük a formából, megszurkáljuk egy tűvel vagy fogpiszkálóval és lelocsoljuk a pálinkás sziruppal. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a süti tetejére kenjük és pár szem, cikkekre vágott szilvával díszítjük.