Hozzávalók
- 200 g reszelt, nyers sütőtök
- 300 g liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 50 g dió
- 200 g cukor
- 150 g vaj
- 4 db tojás
- 200 ml tejföl
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt gyömbér
A csokimázhoz
- 100 g étcsokoládé
- 150 ml tejszín
A díszítéshez
- 5 g dió
A forma kikenéshez
- vaj
- 1 tk liszt
Szuperfinom kuglóf egy titkos hozzávalóval
Hozzávalók
- 200 g reszelt, nyers sütőtök
- 300 g liszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 50 g dió
- 200 g cukor
- 150 g vaj
- 4 db tojás
- 200 ml tejföl
- ½ tk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt gyömbér
A csokimázhoz
- 100 g étcsokoládé
- 150 ml tejszín
A díszítéshez
- 5 g dió
A forma kikenéshez
- vaj
- 1 tk liszt
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sót, a sütőport, a szerecsendiót és a gyömbért, majd félretesszük. A cukrot kikeverjük a puha vajjal, majd jöhet hozzá a tojás, a tejföl, a lepirított dió és a reszelt tök. Ha szépen elkeveredtek a dolgok, akkor több adagban hozzáadjuk a száraz keveréket, és jól belekeverjük a masszába. Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük a tésztát, majd 180 fokon, kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A tejszínt felforrósítjuk, és ráöntjük az összetördelt csokira. Pár perc után keverünk rajta egyet, hogy segítsük a csoki olvadását. Ha kihűlt a kuglóf, ráöntjük a csokit, a tetejét pedig megszórjuk egy kevés pirított dióval, és kész is van!