Hirdetés

Tarkedli, a cseh fánk

Hozzávalók

20
darabhoz
+
230 g liszt
240 ml tej
3 ek cukor
18 g élesztő
1 db tojás
1 csipet só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tarkedli, a cseh fánk

Ez az az étel, aminek a családi receptjét sajnos nem tudtam megszerezni, mivel rajtam kívül senki sem emlékszik, hogy valaha is ettünk volna ilyet :D Viszont ez a mostani verzió már többször elkészült, és mindig tutisiker lett. Puha fánkocskák sok lekvárral és porcukorral. Őrülten finomak!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

20
darabhoz
+
230 g liszt
240 ml tej
3 ek cukor
18 g élesztő
1 db tojás
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A lisztet egy tálba mérjük. A tejet megmelegítjük, beleszórunk 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 3-4 percig pihentetjük. A pihentetés után beleöntjük az élesztős tejet a lisztbe, hozzáadjuk a maradék cukrot, belekeverjük a tojást és a sót. Egy fakanállal alaposan, kb. 6-7 percig keverjük a tésztát, majd letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük.

Ha van tarkedlisütőnk, azt, ha nincs, akkor egy teflonserpenyőt vékonyan átkenünk olajjal, és kisebb, evőkanálnyi mennyiségeket rakunk rá. 1-2 percig sütjük az egyik felét, majd ha már szép aranybarna, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Porcukorral és lekvárral tálaljuk. 

Tarkedli, a cseh fánk tálalása

Ha tetszett a tarkedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások