Hozzávalók
- 3 db zsemle
- 250 g túró
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 2 ek cukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 2 ek mazsola
- 1 ek tejföl
Hozzávalók
- 3 db zsemle
- 250 g túró
- 3 db tojás
- 300 ml tej
- 2 ek cukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 2 ek mazsola
- 1 ek tejföl
A zsemle, ami így is úgy is finom
Hogyan készül a töltött zsemle?
A zsemlék tetejét levágjuk és villával kiszedjük a belsejét, úgy hogy kb. 1 cm vastag maradjon a héja .
A zsemle belének a felét villával kicsi falatokra tépkedjük, ezt a töltelékhez fogjuk használni.
A túróhoz adunk 1 evőkanál cukrot, 1 egész tojást, a reszelt citrom héjat, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a mazsolát, majd az egészet jó alaposan összekeverjük a zsemlék belsejével.
2 egész tojást felhabosítunk a maradék cukorral, és elkeverjük a tejjel.
Ebbe áztatjuk bele a zsemléket, hogy finom édesek legyenek, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és telepakoljuk őket a túrós töltelékkel.
A tetejére tesszük a szintén megáztatott zsemletetőket, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük, így téve teljessé a képet és az ízeket.
Töltött zsemle másképp
Ha mégsem desszertnek szeretnénk, akkor hagyjuk el a cukrot és a mazsola helyett zöldfűszerekkel és fokhagymával turbózzuk fel a túrós tölteléket.