Hozzávalók
- 100 g rizottórizs (arborio)
- 425 ml tej
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 5 ek amaretto likőr
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 3 ek cukor
- 5 ek darált mandula
- porcukor a díszítéshez
Torta di riso, az olasz rizskoch
Hozzávalók
- 100 g rizottórizs (arborio)
- 425 ml tej
- 2 csomag bourbon vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 5 ek amaretto likőr
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 3 ek cukor
- 5 ek darált mandula
- porcukor a díszítéshez
A rizst a tejjel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és 3 evőkanál amarettót elkezdjük megfőzni. Lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul a rizs, ekkor belerakunk egy csipet sót, majd teljesen kihűtjük.
A tojást fehéredésig verjük a cukorral. Belekeverjük egy spatulával a darált mandulát, majd a rizses keveréket és a maradék amarettót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Félidőben, ha nagyon barnulna a teteje, lefedjük egy alufóliával. Ha elkészült, porcukorral díszítjük.
Ha tetszett a torta di riso receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!